let-op-geld-lenen-kost-geld

Woning met restschuld verkopen? Voordelig geld lenen!

2014-08-02

Deze week was opnieuw in het nieuws dat veel woningen met een restschuld worden verkocht. Een op de drie huizen is in het eerst halfjaar verkocht met een vaak stevige restschuld. Wat doe je in zo'n geval? Geld lenen is een vaak gekozen oplossing om de restschuld te financieren. 

Woningmarkt ondervindt nog steeds problemen

De woningmarkt trekt aan, maar ondervindt nog steeds problemen. Zo'n 1,4 miljoen huizen staan 'onder water'. Hun verkoopwaarde is lager dan de hypotheek die op het huis rust. Veel huisbezitters kunnen niet wachten met de verkoop van hun woning, omdat ze bijvoorbeeld in scheiding liggen. Uit onderzoek bij de notariskantoren komt naar voren dat 1 op de 4 huizen die verkocht wordt een scheiding betreft. De helft van deze huizen staat zwaar onder water. Verder is het zo dat ongeveer 45% van de huizenkopers starter is. Zij hebben geen huis te verkopen, dus is van doorstroming geen sprake. 

Wat doe je in geval van een restschuld?

Als je je huis verkoopt en een restschuld overhoudt, zijn er een paar oplossingen mogelijk. Je kunt uiteraard je spaargeld gebruiken om de restschuld mee af te lossen. Maar niet iedereen heeft zomaar € 40.000 op zijn of haar spaarrekening staan. Bovendien is het ook niet verstandig om je hele spaargeld hiervoor op te nemen; je hebt dan niets meer achter de hand voor onverwachte gebeurtenissen. Een andere mogelijkheid is om je restschuld mee te nemen in een nieuwe hypotheek. Alleen moet dat maar net binnen de mogelijkheden passen. Een nieuwe hypotheek voor een nieuwe woning, met daar bovenop een hypotheekdeel voor de restschuld. Een andere optie is om speciaal voor de restschuld een financiering af te sluiten. Hier gaan we in de volgende alinea nader op in.

Geld lenen voor restschuld

Om de restschuld te financieren, kun je voor een bepaalde looptijd een persoonlijke lening afsluiten. Aan het einde van de looptijd weet je zeker dat je van de persoonlijke lening en dus ook de restschuld af bent. Je houdt de oude situatie (restschuld) mooi gescheiden van de nieuwe situatie (nieuwe hypotheek, nieuwe woning). Geld lenen voor een restschuld kan dus een prima oplossing zijn. En als je voor een deel de restschuld kunt aflossen met spaargeld, is dat ideaal. Dat betekent dat je een lagere persoonlijke lening nodig hebt.

Interesse in geld lenen voor een restschuld?

Heb je ook te maken met een restschuld? Neem vrijblijvend contact met ons op en we zetten alle mogelijkheden voor je op een rij. Als blijkt dat een persoonlijke lening een voordelige oplossing is, gaan we op zoek naar de persoonlijke lening met de laagste rente en de beste voorwaarden. Zodat deze goed op je persoonlijke situatie aansluit. Vraag direct een offerte aan. Ga met een gerust hart verder met je leven!