let-op-geld-lenen-kost-geld

Geld lenen voor luxe stijgt

2014-05-10

Geld lenen voor luxe neemt toe. Dit onderwerp was deze week in het nieuws. Uit onderzoek van Experian blijkt dat een stijgend aantal mensen zich in de schulden steekt, vooral om producten te kopen die ze niet perse nodig hebben.

Geld lenen voor luxe

Dat meer mensen geld lenen voor luxe, is een opvallende ontwikkeling. We hebben natuurlijk al meerdere jaren te maken met de economische crisis. Daarnaast neemt de werkloosheid nog steeds toe.

Welke mensen lenen voor luxe?

De groep mensen die geld leent voor luxe goederen, bevindt zich met name in de achterstandswijken van Rotterdam, Den Haag en Lelystad. Het zijn jonge, vaak laag opgeleide gezinnen die van het geleende geld luxe goederen kopen zoals auto's, televisies en reizen. Ze hebben de grootste moeite om aan de betalingsverplichtingen te voldoen, omdat ze het toch al niet breed hebben. Steeds meer mensen melden zich dan ook bij de Schuldhulpverlening. In ongeveer 6 jaar tijd is het aantal gezinnen met problematische schulden met ongeveer 20% gestegen naar 210.000.

Verstandig geld lenen via AllCredit

Geld lenen via AllCredit is verstandig. We doen altijd eerst een check bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) om na te gaan of er geen betalingsachterstanden zijn. Als dit wel het geval is, komt de aanvrager niet in aanmerking voor de lening. Daarnaast wordt gekeken naar inkomsten en financiele verplichtingen. Als je een lening afsluit, moet je maandelijks zonder problemen de maandlasten in de vorm van rente en aflossing kunnen voldoen. Dat verstaan wij onder verstandig lenen. Hierbij komt ook het bestedingsdoel om de hoek kijken. Geld lenen voor een verbouwing kan slim zijn, omdat het een duurzame investering is die meestal de waarde van je woning verhoogt. Geld lenen voor een vakantie daarentegen is niet verstandig. Toch zijn er dus mensen die daarvoor een lening willen afsluiten.

Offerte verstandig geld lenen

Wilt u verstandig geld lenen? Vraag dan vrijblijvend een offerte bij AllCredit op. Wij doen diverse checks zodat u met een gerust hart een lening kunt aangaan als u aan alle criteria voldoet. Als wij het niet verstandig vinden of de banken accepteren uw verzoek niet, zullen we dit uiteraard bij u aangeven. Neem vandaag nog contact met ons op!