let-op-geld-lenen-kost-geld

Geld lenen voor een verbouwing populair

2014-04-26

Geld lenen voor een verbouwing komt steeds meer voor. Veel mensen ondervinden problemen met de verkoop van hun woning, omdat hun huis onder water staat. De waarde van de woning is lager dan de hypotheek die op de woning rust. Als ze de woning verkopen, blijven ze achter met een restschuld. Daarom wordt dan vaak de voorkeur gegeven aan het verbouwen van de huidige woning. De woning wordt verbeterd om het woongenot optimaal te maken.

Geld lenen voor een verbouwing - mogelijke financieringsvormen

Geld lenen voor een verbouwing kan op verschillende manieren. Zo kun je een financiering afsluiten in de vorm van een doorlopend krediet, een persoonlijke lening of een tweede hypotheek. Aan iedere leenvorm zitten voor- en nadelen vast. Om met een tweede hypotheek te beginnen. Deze leenvorm kan gunstig zijn vanwege de fiscale aftrekbaarheid van de rente. Echter, hier komen wel kosten bij voor een taxatierapport en de notaris. Omdat de persoonlijke lening ook voldoet aan de eisen van een vast aflosschema, is de rente hierbij ook aftrekbaar. Een doorlopend krediet heeft als voordeel dat deze lening flexibel is. Tot de afgesproken kredietlimiet kun je geld opnemen, aflossen en eventueel weer opnemen. Dit kan handig zijn als nog niet precies bekend is hoeveel de verbouwing gaat kosten.

Voor welke verbouwingen geld lenen?

Welke verbouwingen komen in aanmerking om geld voor te lenen? In principe maakt het niet uit. Je kunt bijvoorbeeld geld lenen voor de verbouwing van je badkamer, een nieuwe keuken, een nieuwe tuin, een uitbouw of dakkapel. Dergelijke verbeteringen aan je huis doen de waarde van je woning ook weer stijgen. Je profiteert dus op 2 manieren, én meer woongenot én een hogere waarde van je woning. Hoe hoger het benodigde krediet voor de verbouwing, hoe groter de kans dat een tweede hypotheek de gunstigste leenvorm is.

Weten hoe u het beste geld kunt lenen?

Wilt u weten hoe u het beste geld kunt lenen voor een verbouwing? Welk krediet goed bij uw wensen en situatie past? Vraag vrijblijvend een offerte aan bij AllCredit. We kunnen u van dienst zijn met een advies op maat. U gaat dan zo voordelig mogelijk geld lenen voor uw verbouwing. We vinden de lening met de laagste rente en de beste voorwaarden. Wat ons advies kost? Niets. Bij ons betaalt u helemaal niets voor het advies en ook niets voor het afsluiten van de lening!