let-op-geld-lenen-kost-geld

Los krediet beste oplossing voor financiering restschuld

2014-04-12

Een los krediet is de beste oplossing voor de financiering van een restschuld. Dit werd deze week bevestigd door Wilbert Meeuwissen van Winter Financiele Diensten. Een krediet afsluiten is financieel gezien meestal veel voordeliger dan het verhogen van de hypotheek bij de huidige bank. Hieronder leggen we uit waarom dit zo is.

Voordelen krediet voor financiering restschuld

Als u een los krediet afsluit voor de financiering van uw restschuld, kunt u de hypotheek elders tegen zo gunstig mogelijke voorwaarden afsluiten. Wellicht blijft u zelfs onder het NHG bedrag, waardoor de rente nog lager is. De restschuld houdt u dus apart. U kunt dan bijvoorbeeld voor een periode van 10 jaar een persoonlijke lening afsluiten. U heeft de zekerheid dat u de lening na deze looptijd heeft afgelost en de maandlast staat gedurende deze periode ook vast. De rente is wel iets hoger dan de hypotheekrente, maar het grootste bedrag (uw hypotheek) kunt u tegen de beste condities afsluiten. Bovendien loopt de lening voor de restschuld gedurende een relatief korte periode. Een andere mogelijkheid, naast een persoonlijke lening, is een WOZ krediet. Deze is snel af te sluiten, is overzichtelijk en heeft een iets lagere rente.

Nadelen extra hypotheek bij huidige bank

Als u bij uw huidige bank een hogere, nieuwe hypotheek sluit, blijft uw keuze beperkt tot alleen uw eigen bank. Veelal zult u een hogere rente gaan betalen dan elders mogelijk is. De nieuwe hypotheek bevat een hoger bedrag omdat uw restschuld erbij in zit, waardoor waarschijnlijk niet tegen NHG gesloten kan worden. De rente stijgt hierdoor extra en u zult gedurende de looptijd van de hypotheek deze hogere rente moeten betalen.

Krediet voor restschuld financiering aanvragen?

Zit u in de situatie dat u na de verkoop van uw woning een restschuld heeft overgehouden? Bent u overtuigd van de voordelen van de financiering van de restschuld door middel van een los krediet? Vraag een offerte aan en wij berekenen de beste financiele totaaloplossing voor u!