let-op-geld-lenen-kost-geld

Geld lenen voor financiering restschuld

2014-03-29

Deze week bleek dat maar liefst 1 op de 3 huizen onder water staat. Maar, wat betekent dat en welke consequenties heeft het precies? Welke oplossingen zijn er?

Betekenis 'huis onder water'

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat steeds meer huizen onder water staan. Vergeleken met 2008 is het aantal drie keer zo hoog. Als je huis onder water staat, betekent het dat je hypotheek hoger is dan de huidige waarde van je woning. Vorig jaar was dit het geval bij 1,4 miljoen huishoudens. Het wordt veroorzaakt door de crisis, waardoor de waarde van woningen steeds lager is geworden.

Gevolgen huis onder water

Het gevolg van een hogere hypotheek dan de woningwaarde is dat bij de verkoop van je huis de hypotheek niet volledig kan worden afgelost met de opbrengst van de woning. Met andere woorden, je blijft met een restschuld zitten. Heb je geen plannen om te gaan verhuizen? Dan is er op zich geen acuut probleem, echter moet je wel in je achterhoofd houden dat je hypotheek momenteel verhoudingsgewijs te hoog is. Tussentijds extra aflossen zou verstandig zijn, anticiperend op 'de markt'.

Oplossingen huis onder water

Als je huis onder water staat, zijn diverse oplossingen mogelijk:

- Je verkoopt je huis, koopt een andere woning en neemt de restschuld op in de nieuwe hypotheek. Deze oplossing is niet altijd mogelijk. De bank kijkt uiteraard wel of je het nieuwe hypotheekbedrag 'kunt dragen'. Gezien je inkomsten en situatie moet het wel verantwoord zijn om een hypotheek af te kunnen sluiten.

- Je verkoopt je huis, koopt eventueel een ander huis, maar sluit voor de restschuld een aparte lening af. Met andere woorden, je gaat geld lenen ter hoogte van de restschuld, die gemiddeld € 62.000 bedraagt. Geld lenen vindt plaats in de vorm van een persoonlijke lening.

- Je blijft in je huidige huis wonen, en lost indien mogelijk tussentijds extra af, zodat de hypotheek meer in lijn komt te liggen met de marktwaarde van de woning.

Geld lenen voor financiering restschuld

Kies je er, vrijwillig of niet, voor om geld te lenen voor de financiering van je restschuld? Dan kun je bij AllCredit terecht. We kijken of je in aanmerking komt voor een persoonlijke lening. Hiermee sluit je voor een vastgestelde periode een lening af. Je weet precies hoeveel je maandelijks aan rente en aflossing betaalt, en het staat vast dat je aan het einde van de looptijd geen lening en dus ook geen restschuld meer hebt. Geld lenen voor de financiering van je restschuld lijkt misschien niet heel prettig, maar is wel degelijk een goede oplossing om toch binnen enkele jaren zeker van je restschuld af te zijn.

Offerte geld lenen voor restschuld

Overweeg je om geld te lenen voor de financiering van je restschuld en wil je hiervoor een offerte ontvangen? Vraag deze offerte vrijblijvend online aan en we bespreken spoedig wat we voor je kunnen betekenen. Met onze jarenlange ervaring vinden we vast een goede oplossing. Fijn om te weten is dat je bij ons geen advieskosten en geen afsluitkosten betaalt. Wacht dus niet langer, en vraag die offerte aan!