let-op-geld-lenen-kost-geld

Geld lenen met stabiel lage rentes

2014-03-02

Geld lenen is een beetje 'saai', in die zin dat de rente voor geld lenen al een paar jaar zeer stabiel is. Ondanks dat de rente op de geld- en kapitaalmarkten al langere tijd daalt. Toch wordt de verlaagde rente niet doorgegeven aan consumenten die geld willen lenen. Wat zijn de redenen hiervan?

Waarom geld lenen niet goedkoper is geworden

Geld lenen is nog net zo goedkoop of net zo duur als enkele jaren geleden. De rente is zeer stabiel. Wat zijn nu precies de redenen waarom geldverstrekkers de lagere rente waartegen ze kunnen inkopen niet 'doorgeven' aan de consument? Hierbij enkele redenen:

- Er is weinig concurrentie. Slechts 3 grote banken hebben 80% van de markt in handen.
- Er zijn steeds strengere eisen waaraan geldverstrekkers moeten voldoen. Tegenover verstrekte leningen moeten ze meer geld aanhouden. Hierdoor worden bij voorkeur niet teveel leningen verstrekt.
- Er is sprake van hogere risico's. Het risico dat iemand die een lening afsluit deze niet kan terugbetalen, is gestegen. In de rente zit altijd een zogenaamde risico opslag verwerkt. Het gestegen risico heeft dus geen positief effect op de hoogte van de rente.

Geld lenen bij sommige banken wel goedkoper

Bij enkele banken is de rente voor geld lenen wel gedaald, zoals bij DEFAM en InterBank. AllCredit werkt met deze banken samen. Als u geld wilt lenen en u komt in aanmerking voor een lening, vragen wij als intermediair vaak een offerte bij deze banken op. Omdat we onze klanten een lening willen aanbieden met een zo laag mogelijke rente. Uiteraard kijken wij ook naar de voorwaarden.

Interesse in zo voordelig mogelijk geld lenen?

Vraag dan een offerte aan bij AllCredit. Behalve de lage rente en de best mogelijke voorwaarden profiteert u bij ons ook van het feit dat wij géén advieskosten en géén afsluitkosten bij u in rekening brengen. Vraag eens vrijblijvend een offerte aan. U kunt bij ons terecht voor nieuwe leningen en voor het oversluiten van bestaande leningen.