let-op-geld-lenen-kost-geld

Doorlopend krediet voordeliger dan flitskrediet

2014-02-16

Een doorlopend krediet is voordeliger dan een flitskrediet. Toevallig was deze week in het nieuws dat er in 2013 veel minder flitskredieten zijn verstrekt. Slechts 1480 tegenover nog ruim 89.000 in 2011. Sinds 2011 zijn 21 partijen onderzocht door de AFM. Daarvan waren er 18 in overtreding, en 15 partijen zijn inmiddels gestopt met het aanbieden van flitskredieten. De AFM houdt nog steeds verscherpt toezich op de markt van flitskredieten. Nieuwe handhavingsmogelijkheden worden niet uitgesloten.

Voordelen van een doorlopend krediet 

Een doorlopend krediet kent vele voordelen ten opzichte van een flitskrediet. Zo is de rente op een doorlopend krediet een stuk lager dan de rente die bij een flitskrediet in rekening gebracht kan worden. De rente op een doorlopend krediet is momenteel vanaf 4,9%, terwijl voor een flitskrediet tot wel 15% aan kosten betaald moet worden. In de praktijk kan dit wel oplopen tot honderden procenten! Bij een doorlopend krediet is geen sprake van verborgen kosten. Tenslotte kunt u in het geval van een doorlopend krediet een aanzienlijk hoger bedrag lenen, voor een langere periode. Een flitskrediet wordt afgesloten voor een periode korter dan 3 maanden, en voor een bedrag van maximaal enkele honderden euro's.

Tenslotte is hét voordeel van een doorlopend krediet de flexibiliteit. U kunt geld opnemen tot de afgesproken kredietlimiet. Tussentijds aflossen weer opnieuw opnemen is mogelijk.

Doorlopend krediet aanvragen?

Een doorlopend krediet kunt u uiteraard ook via AllCredit afsluiten. Vraag uw doorlopend krediet online aan, u hoort binnen één werkdag of u in aanmerking komt voor het krediet. Zo ja, ontvangt u een offerte op maat.