let-op-geld-lenen-kost-geld

Doorlopend krediet rente zeer laag

2014-02-01

De doorlopend krediet rente is op dit moment zeer laag. De laatste tijd is vaak in het nieuws dat de spaarrente zo laag is; ook de doorlopend krediet rente zit op een historisch laag niveau. Dit is interessant als u wat extra geld nodig heeft. Wanneer komt een doorlopend krediet van pas? Wat zijn de voordelen van een doorlopend krediet? Hoe sluit u een doorlopend krediet af? Op deze vragen gaan we in dit nieuwsartikel in. 

Wanneer komt een doorlopend krediet van pas?

Een doorlopend krediet komt van pas als u extra geld nodig heeft, maar niet precies weet hoeveel. De preciese kosten van een investering of aankoop zijn nog niet bekend, of u heeft graag wat geld achter de hand. Met een doorlopend krediet heeft u de beschikking tot een bepaald kredietbedrag. U kunt tot maximaal dit bedrag geld opnemen, maar hoeft dit niet. U neemt op wat u nodig heeft en lost af wanneer het u uitkomt. 

Wat zijn de voordelen van een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet kent diverse voordelen. Zo is de rente zoals gezegd, zeker nu, zeer laag. Daarnaast is deze leningsoort erg flexibel. U kunt opnemen en aflossen wanneer het u uitkomt. Enige discipline is wel van belang. Als u geld opneemt, moet u er rekening mee houden dat u het op een zeker moment ook weer aflost. Uw geldverstrekker zal hiervoor geen initiatief nemen.

Hoe vraagt u een doorlopend krediet aan?

Een doorlopend krediet kunt u eenvoudig online aanvragen. U vult enkele gegevens in, hoort of u in aanmerking komt en zo ja ontvangt u een of meerdere offertes. U beoordeelt de hoogte van de rente, de mogelijke addertjes onder het gras (actierente bijvoorbeeld) en de voorwaarden. Uiteindelijk kiest u zelf de beste offerte. 

Een doorlopend krediet via AllCredit

Ook op Allcredit.nl kunt u een doorlopend krediet aanvragen. Geheel vrijblijvend. En omdat we intermediair zijn, kunnen we in één keer meerdere offertes voor u opvragen. Wacht niet langer en vraag een offerte aan!