let-op-geld-lenen-kost-geld

Afbetalingsplan voor doorlopend krediet

2013-11-24

Heeft u een doorlopend krediet? Het is verstandig om een afbetalingsplan te hebben, zodat u weet hoeveel u maandelijks voor het krediet moet betalen en tevens bekend is wanneer het doorlopend krediet is afgelost.

Afbetalingsplan doorlopend krediet iets lastiger

Het opstellen van een afbetalingsplan voor een doorlopend krediet is vrij lastig. Dit komt, omdat het zo'n flexibele lening is. U kunt telkens weer geld opnemen, aflossen en opnieuw opnemen, tot de afgesproken kredietlimiet. Een doorlopend krediet kent daarom geen vaste looptijd. Wel wordt er gesproken over een theoretische looptijd. Hierbij wordt wel uitgegaan van het feit dat u in één keer het totale beschikbare kredietbedrag opneemt, en dat u vervolgens iedere maand 2% van de kredietlimiet aflost. Ook wordt verondersteld dat u afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Afbetalingsplan voor meerdere kredieten

Heeft u meerdere kredieten? U kunt natuurlijk ook uw eigen afbetalingsplan opstellen. Bekijk hoeveel geld u maandelijks overhoudt voor de aflossing van uw kredieten. Start met het aflossen van de kleinste lening. Als deze is afgelost, houdt u nog meer geld over omdat u voor dit krediet geen rente meer hoeft te betalen. Dit betekent dat u de volgende kleinste lening extra vlot kunt aflossen. Dit proces herhaalt u, totdat u alle kredieten heeft afgelost.

Advies over uw doorlopend krediet

AllCredit is u graag van dienst met advies over uw doorlopend krediet. Of het nu gaat om het oversluiten van dit krediet om geld te besparen of om een afbetalingsplan op maat. Heeft u extra financiele ruimte nodig? Wij berekenen graag de mogelijkheden voor u. Vraag vrijblijvend een offerte aan!