let-op-geld-lenen-kost-geld

Teveel geld lenen? Consument krijgt geld terug!

2013-10-19

Teveel geld lenen? Rente teruggestort

Teveel geld lenen heeft ertoe geleid dat een consument de betaalde rente over het teveel geleende bedrag terugkrijgt van de kredietverstrekker. Afab, de kredietverstrekker, heeft volgens het gerechtshof in Arnhem niet goed onderzocht hoeveel geld de consument verantwoord kon lenen. Hierdoor is sprake van overkreditering, wat niet is toegestaan. In totaal had de consument € 25.000,- geleend, en dit was € 8.500,- teveel.

Verantwoord geld lenen

Allcredit hecht veel waarde aan verantwoord geld lenen. Als een lening wordt aangevraagd, kijken wij altijd eerst of iemand voor een lening in aanmerking komt. Als iemand een negatieve BKR-notering heeft of niet voldoende inkomsten heeft om de maandlasten van een lening te dragen, zijn er geen mogelijkheden. Als er wel perspectief is, maken wij een klantprofiel. Daaruit blijkt welk type lening met welk bedrag en welke maandlasten bij de aanvrager van de lening passen. Hierdoor voorkom je overkreditering en situaties waarin iemand zijn lening niet kan terugbetalen.

Geld lenen en online offerte aanvragen

Wilt u geld lenen en wilt u vrijblijvend een of meerdere offertes ontvangen? Bij ons als tussenpersoon bent u extra voordelig uit. We kunnen op de eerste plaats de beste offerte voor u selecteren, omdat we met meerdere geldverstrekkers samenwerken. Op de tweede plaats betaalt u bij ons géén kosten voor advies en ook géén kosten voor het afsluiten van de lening. Twijfel niet langer, vraag vrijblijvend een offerte aan voor goedkoop en verantwoord geld lenen!