let-op-geld-lenen-kost-geld

Geld lenen kan belastingvoordeel opleveren

2013-10-12

Geld lenen kan in veel gevallen een belastingvoordeel opleveren. Zowel in box 1 als in box 3 is een lening fiscaal aftrekbaar. Naast de momenteel zeer lage rente, is dit een extra voordeel voor consumenten die geld lenen.

Geld lenen en aftrekbaarheid in box 1

Als je geld leent en de lening gebruikt voor het opknappen van je woning, dan is de leenrente fiscaal aftrekbaar in box 1. Geld lenen levert dan het zelfde voordeel op als hypotheekrenteaftrek. Met andere woorden, een lening voor een nieuwe keuken, dakkapel of uitbouw wordt door de fiscale aftrekbaarheid van de rente extra voordelig!

Geld lenen en aftrekbaarheid in box 3

Als je een lening aangaat voor een consumptief goed zoals bijvoorbeeld een auto, dan is het leenbedrag aftrekbaar van het belastbaar vermogen. Hierdoor wordt het eigen vermogen verlaagd, waardoor minder vermogensbelasting hoeft te worden betaald. De lening moet wel minimaal € 2.900,- bedragen en bij partners het dubbele, dus € 5.800,-.

Geld lenen? Vraag een offerte aan!

Interesse om ook voordelig geld te lenen? Vraag direct een offerte aan bij AllCredit. Als intermediair kunnen we een lening vinden met de laagste rente en de beste voorwaarden. Wij rekenen géén advieskosten en géén afsluitkosten. Vraag online een offerte aan!