let-op-geld-lenen-kost-geld

Geld lenen kost niet alleen geld

2013-10-05

"Geld lenen kost geld!" Deze mededeling vindt u terug in boodschappen die met kredietverstrekking te maken hebben. Geld lenen kost echter niet alleen maar geld. Verstrekking van consumptief krediet heeft een positief effect op consumptie en economische groei. Dat blijkt uit onderzoek van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN).

Minder geld lenen leidt tot lagere bestedingen

In de huidige fase van ontschulden leidt minder geld lenen tot lagere bestedingen, aldus hoogleraar Harald Benink van Tilburg University, dat het onderzoek uitvoerde. Vergeleken met 2008 is het maandelijks verstrekte krediet gedaald van 600 naar 350 miljoen euro. De VFN stelt dat de markt voor nieuwe consumptieve kredieten nog niet uit het dal is geklommen. De VFN Financieringsbarometer geeft wel aan dat consumenten meer bereid zijn om aankopen te financieren.

Kennis over geld lenen bij kredietnemers belangrijk

In het onderzoek komt naar voren dat het van belang is dat kredietnemers meer financiele kennis krijgen. De informatievoorziening inzake consumptieve kredieten is de laatste jaren al steeds groter geworden, dus dit draagt hieraan bij. Het is alleen niet te verwachten dat het merendeel van de Nederlandse bevolking het gewenste niveau bereikt.

Meer informatie over geld lenen

Wenst u meer informatie over geld lenen? AllCredit staat altijd voor u klaar met een passend advies op maat. Hiervoor betaalt u helemaal niets. Ook niet voor het afsluiten of oversluiten van uw lening. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan!