let-op-geld-lenen-kost-geld

Redenen om een doorlopend krediet af te sluiten

2013-09-28

Een doorlopend krediet is een populaire leenvorm bij mensen die geld willen lenen. Wat zijn de redenen hiervan precies?

Motivaties om een doorlopend krediet af te sluiten

Belangrijke redenen om een doorlopend krediet af te sluiten, hebben we hieronder op een rij gezet:

1. Je hebt extra geld nodig, maar je weet nog niet precies hoeveel. In zo'n geval is een doorlopend krediet een handige leenvorm. Je spreekt met de geldverstrekker namelijk een bepaalde kredietlimiet af. Je mag tot dit bedrag geld opnemen, maar bent het niet verplicht. Je bent sowieso niet verplicht om krediet op te nemen, maar je hebt de mogelijkheid.

2. Je wilt geld lenen, maar tegen een zo laag mogelijke rente. Een doorlopend krediet heeft doorgaans een lagere rente dan een persoonlijke lening. Houd er alleen wel rekening mee dat de rente variabel is, en dus kan wijzigen. Je moet een renteverhoging dus financieel gezien wel kunnen opvangen.

3. Je hecht waarde aan een belangrijke mate van flexibiliteit. Je wilt vrij zijn om geld op te nemen, maar ook om het geleende bedrag af te lossen op het moment dat je dat zelf wilt. Dit alles is van toepassing op een doorlopend krediet. Je hecht dan waarschijnlijk minder waarde aan zekerheid.

Doorlopend krediet online aanvragen

Een doorlopend krediet kun je online aanvragen via Leenservice Nederland. Profiteer hiermee van een lage rente en een hoge mate van flexibiliteit. Tevens betaal je bij ons niet voor ons advies op maat en ook niet voor het afsluiten van de lening. Vraag hier jouw doorlopend krediet offerte aan!