let-op-geld-lenen-kost-geld

Doorlopend krediet of creditcard?

2013-09-17

Heeft u extra krediet nodig en twijfelt u tussen een doorlopend krediet of een creditcard? Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen een doorlopend krediet en een creditcard.

Doorlopend krediet kenmerken

Enkele belangrijke kenmerken van een doorlopend krediet:
- relatief lage rente
- kredietbedrag kan varieren van € 5.000 tot € 25.000
- flexibel aflossen en eventueel weer opnemen

Doorlopend krediet ten opzichte van een creditcard

Een creditcard kenmerkt zich vergeleken met een doorlopend krediet door de volgende punten:
- zeer hoge rente van ongeveer 15%
- lagere kredietlimiet, meestal tot maximaal € 5.000
- zowel per maand betalen als gespreid betalen mogelijk
- aankopen zijn meestal 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging

Meer duidelijkheid over een creditcard

De Autoriteit Financiele Markten (AFM) vindt het belangrijk dat vooraf meer duidelijkheid wordt verstrekt aan mensen die een creditcard willen afnemen. Specifiek doelt de AFM hierbij op informatievoorziening over de hoogte van de kredietlimiet en de consequenties van gespreid betalen. Consumenten moeten ten aanzien van deze twee onderwerpen actieve en bewuste keuzes kunnen maken. Het belang van de klant moet voorop staan. Zo moet duidelijk gemaakt worden dat ook een lagere kredietlimiet mogelijk is. Ook moet duidelijk gecommuniceerd worden dat uitstaande bedragen volledig binnen een maand terugbetaald kunnen worden. Bedragen moeten niet automatisch in termijnen terugbetaald worden. Dit gaat namelijk gepaard met een zeer hoge rente.

Doorlopend krediet of creditcard?

Als u zich afvraagt of u beter een doorlopend krediet of een creditcard kunt afsluiten, kunt u voor uzelf nagaan waarvoor u krediet of een krediet kaart nodig heeft. Heeft u flink wat extra krediet nodig als zijnde financiele ruimte, eventueel voor onverwachte omstandigheden? Of wilt u een kleiner krediet tot uw beschikking hebben om veilig wereldwijd betalingen te verrichten? In het eerste geval kiest u voor een doorlopend krediet. In het tweede geval ligt een creditcard meer voor de hand.

Doorlopend krediet aanvragen

Een doorlopend krediet kunt u online bij AllCredit aanvragen. Wij geven u graag kosteloos advies en verstrekken een offerte die bij uw persoonlijke situatie past!