let-op-geld-lenen-kost-geld

Nationaal Geld Lenen Onderzoek InterBank

2013-09-15

Geld lenen is het meest populair bij mensen tussen de 35 en 54 jaar. Deze leeftijdscategorie staat het vaakst rood en maakt het meest gebruik van een doorlopend krediet. Waarschijnlijk wordt dit veroorzaakt doordat mensen van middelbare leeftijd meestal wat duurdere aankopen doen. Een lening wordt namelijk het meest afgesloten voor de aanschaf van een auto of motor en voor renovatie of verbouwing van het huis.

Geld lenen & de voor- en nadelen

Geld lenen heeft diverse voordelen, aldus blijkt uit het onderzoek. Aankopen kunnen direct worden gedaan en er ontstaat extra financiele ruimte als je krap bij kas zit. Het betalen van rente wordt door veel mensen als belangrijkste nadeel gezien van geld lenen. Ook de maandelijkse lasten worden gezien als nadelig. Tenslotte vindt 1 op de 5 het moeilijk om de discipline op te brengen om af te lossen. Dit laatste is van toepassig bij een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening lost u automatisch maandelijks af.

Geld lenen en verschillen tussen mannen en vrouwen

32% van de Nederlandse mannen leent wel eens geld bij een (online) bank, tegenover 21% van de vrouwen. Nederlanders lijken een dubbel gevoel te hebben bij het aangaan van een lening. 56% van de ondervragers vindt lenen stressvol. Echter vindt 43% lenen handig en 39% vindt het eenvoudig om te lenen. Mannen vinden positieve eigenschappen zoals handig, veilig, betrouwbaar en eenvoudig meer bij lenen passen dan vrouwen.

Wilt u meer weten over geld lenen, de voor- en nadelen en specifiek uw mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op met AllCredit!