let-op-geld-lenen-kost-geld

Voordelig online geld lenen - 5 tips

2013-08-08

Voordelig online geld lenen? Hieronder volgen enkele tips om u op weg te helpen. Als u geld wilt lenen, wilt u dit natuurlijk wel zo voordelig mogelijk doen.

Tip 1: Lenen met de laagste rente

Geld lenen kost geld. De kosten van een lening worden bepaald door de rente die u moet betalen. De leenrente is momenteel historisch laag. U kunt online eenvoudig diverse leenrentes vergelijken. Vergeet ook de voorwaarden niet. Het is aan te bevelen om meer dan 1 offerte aan te vragen. Als u een offerte bij AllCredit aanvraagt, vragen we bij de verschillende geldverstrekkers waarmee we samenwerken offertes op en nemen wij het vergelijkingsstuk voor u uit handen.

Tip 2: Kies de juiste leningsoort

Ga voor uzelf na waarom u wilt geld lenen. Heeft u een aankoop in gedachte waarvoor u in een keer een bepaald geldbedrag nodig heeft, zoals bijvoorbeeld een auto? Dan lijkt een persoonlijke lening de meest geschikte lening. Wilt u een bedrag achter de hand hebben voor onverwachte uitgaven dan is een doorlopend krediet het meest geschikt.

Tip 3: Verantwoord geld lenen

Als u geld wilt lenen, doe dit dan verantwoord. Hieronder verstaan wij dat u een leing aangaat die u zonder problemen kunt terugbetalen. Een lening waarbij het geen probleem is om de maandlasten te betalen. Maar in het geval van een persoonlijke lening ook een lening die afgestemd is op de levensduur van uw aankoop. Bij AllCredit staat verantwoord geld lenen voorop. We kijken heel goed naar uw persoonlijke situatie en het doel van uw lening. Op basis daarvan ontvangt u een aanbod op maat.

Tip 4: leningen samenvoegen / leningen oversluiten

Heeft u al 1 of meerdere leningen? Het is overzichtelijk en kostentechnisch voordelig om deze samen te voegen. Let op, ook roodstand bij uw bank, een openstaand saldo op uw creditcard en leningen bij postorderbedrijven zoals Wehkamp zijn leningen. Hierbij wordt ook nog eens een zeer hoge rente in rekening gebracht. Als u dit soort leningen heeft, is het sowieso aan te bevelen om ze bij uw nieuwe lening samen te voegen. AllCredit zet graag alles voor u op een rij.

Tip 5: Kijk uit met flitskredieten

Heel snel en eenvoudig is het mogelijk om een flitskrediet af te sluiten. U leent een relatief laag bedrag (enkele honderden euros) voor een korte periode. Hierbij worden zeer hoge kosten in rekening gebracht en wordt niet gecontroleerd of dit wel verantwoord is. Kunt u de lening namelijk wel binnen 15, 30 of 45 dagen terugbetalen? Als dit niet lukt, worden de problemen groter en groter. Beter kunt u offertes opvragen bij banken, geldverstrekkers of tussenpersonen die onder het toezicht van de Autoriteit Financiele Markten (AFM) vallen. Dan kunt u erop rekenenen dat u verantwoord geld leent.

Ook AllCredit valt onder het toezicht van de AFM. Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan. U hoort spoedig wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van voordelig en verantwoord geld lenen.