let-op-geld-lenen-kost-geld

Doorlopend krediet gunstiger dan rood staan

2013-07-29

Een doorlopend krediet is gunstiger dan rood staan op je betaalrekening. Toch is niet iedere Nederlander zich hiervan bewust. Uit onderzoek van de Autoriteit Financiele Markten (AFM) blijkt namelijk dat vele mensen zich niet realiseren dat rood staan een vorm van krediet is. Tevens weet slechts 1 op de 10 dat een rentepercentage van 12% tot 15% in rekening gebracht wordt bij roodstand op een betaalrekening. Bijna een derde van de ondervraagden zegt niet zonder roodstand te kunnen.

Doorlopend krediet gunstiger bij structurele roodstand

Een doorlopend krediet is gunstiger in het geval je structureel rood staat. De rente van een doorlopend krediet is namelijk vele malen lager vergeleken met rood staan. Je hebt in overleg met een geldverstrekker de beschikking over een bepaald kredietbedrag. Je bent niet verplicht om dat bedrag daadwerkelijk op te nemen. Wanneer het noodzakelijk is, neem je een deel van het doorlopend krediet op. Alleen hierover betaal je rente. En zoals aangegeven is deze rente een stuk lager dan wanneer je rood staat. Het kan zomaar de helft schelen.

Doorlopend krediet aanvragen?

Sta jij ook wel eens rood en overweeg je om gebruik te maken van een doorlopend krediet? Vraag online een offerte voor een doorlopend krediet aan. AllCredit rekent geen advieskosten én geen afsluitkosten. Je hoort vaak nog dezelfde werkdag of je voor een doorlopend krediet in aanmerking komt. Indien dit het geval is, krijg je een mooi aanbod op maat. AllCredit werkt met alle belangrijke geldverstrekkers samen, dus kan het beste aanbod uit de markt selecteren!