let-op-geld-lenen-kost-geld

Geld lenen doen steeds meer Nederlanders

2013-07-17

Nederlanders lenen steeds meer geld. Uit onderzoek van MoneyView is gebleken dat in 10 jaar tijd de gemiddelde roodstand anderhalf keer zo hoog is geworden. Niet meer Nederlanders lenen geld, maar Nederlanders lenen steeds meer geld. De gemiddelde roodstand is opgelopen tot 3800 euro.

Meer roodstand, minder doorlopend krediet

De uitstaande schuld vanuit roodstand stijgt dus steeds meer, wat ten koste gaat van het doorlopend krediet. En dat terwijl de rente voor een doorlopend krediet vele malen lager is vergeleken met roodstand. De trend van vaker rood staan is de laatste tijd regelmatig in het nieuws.

Structurele roodstand omzetten in doorlopend krediet of persoonlijke lening

Geld lenen door middel van structurele en langdurige roodstand is niet in het belang van de klant, aldus minister Dijsselbloem van Financieren. Banken zouden de klanten die het betreft proactief een aanbod moeten doen om hun roodstand om te zetten in een andere financieringsvorm, zoals een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Een doorlopend krediet en persoonlijke lening hebben een veel lagere rente vergeleken met roodstand.

Zet uw roodstand om, goedkoper geld lenen

Wilt u de actuele rentestanden van een doorlopend krediet en een persoonlijke lening bekijken? Actuele rente doorlopend krediet en actuele rente persoonlijke lening vindt u op onze website. Wij gaan graag voor u na welke lening het beste bij u past zodat u verantwoord en voordelig geld kunt lenen. Vraag een gratis offerte aan!