let-op-geld-lenen-kost-geld

Doorlopend krediet en geld opnemen

2013-07-05

Stel, je hebt een doorlopend krediet afgesloten. Een veelgestelde vraag die wij krijgen, is hoe je vervolgens geld kunt opnemen. Hierop gaan we met dit nieuwsartikel nader in.

Geld opnemen doorlopend krediet

Als de overeenkomst voor een doorlopend krediet ondertekend is, wordt het kredietbedrag vaak direct naar je rekening overgemaakt. Je kunt echter ook af en toe kleinere bedragen opnemen met een doorlopend krediet. De regels die van kracht zijn voor het opnemen van geld verschillen per geldverstrekker. Denk hierbij aan het minimaal op te nemen bedrag, de wijze waarop je doorgeeft dat je geld wilt opnemen en hoe lang het duurt voor dat je het geld op je rekening hebt staan.

Tips inzake een doorlopend krediet

Als je een doorlopend krediet afsluit, profiteer je enerzijds van de grote flexibiliteit (boetevrij aflossen en opnieuw opnemen). Anderzijds moet je zelf wel de discipline hebben om jezelf continu af te vragen of je het krediet nog nodig hebt of dat je het beter kunt verlagen of geheel aflossen. Anders bestaat het gevaar dat je onnodige kosten betaalt.

Wil je tips op maat ontvangen over een doorlopend krediet en geld opnemen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!