let-op-geld-lenen-kost-geld

Doorlopend krediet - wat is het precies?

2013-06-27

Een doorlopend krediet is een bekend begrip in de volksmond. Alleen, wat is een doorlopend krediet nu precies en wanneer is het interessant? Wat kost het en wat zijn de voordelen en de nadelen? In dit artikel zetten we alles even voor u op een rij.

Een doorlopend krediet - wanneer?

Een doorlopend krediet kan interessant zijn als u op het punt staat een grote uitgave te gaan doen, waarvan de kosten vooraf niet helemaal duidelijk zijn. Ook kan een doorlopend krediet een passende leenvorm zijn als u geld achter de hand wilt hebben voor onverwachte kosten die u niet kunt opvangen met spaargeld. Een doorlopend krediet is namelijk een zeer flexibele lening. U betaalt alleen rente over het opgenomen krediet. Afgeloste bredragen kunnen opnieuw worden opgenomen. Daarnaast zijn de looptijd en rente doorlopend krediet variabel.

Doorlopend krediet - voordelen & nadelen

Komen we direct uit bij de voordelen en nadelen van een doorlopend krediet. De voordelen van een doorlopend krediet (flexibiliteit, variabele rente en looptijd) kunnen tegelijkertijd als nadeel worden gezien. U kunt blijven opnemen, aflossen en opnieuw opnemen. Steeds tot de afgesproken kredietlimiet. Als u niet uitkijkt, bent u nooit van het doorlopend krediet af. U moet zich continu afvragen of u het doorlopend krediet nog wel nodig heeft of dat u er beter aan doet het volledig af te lossen, geen nieuwe bedragen op te nemen en het doorlopend krediet te stoppen.

Doorlopend krediet rente en kosten

Bij een doorlopend krediet betaalt u maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing. Dit bedrag is meestal 2% van de afgesproken kredietlimiet of het opgenomen krediet. De rente van een doorlopend krediet is variabel. Als de rente stijgt, lost u minder af. Over het algemeen geldt hoe hoger de kredietlimiet, hoe lager het rentepercentage. De looptijd van een doorlopend krediet is variabel. Zoals in de vorige alinea al staat vermeld, kunt u een doorlopend krediet beter stopzetten als u de lening heeft afgelost en er geen gebruikt van meer hoeft te maken.

Doorlopend krediet aanvragen

Bent u benieuwd of een doorlopend krediet interessant voor u is en wat de actuele rente doorlopend krediet is? Neem vrijblijvend contact op met AllCredit, vraag een offerte voor een doorlopend krediet aan!