let-op-geld-lenen-kost-geld

Persoonlijke lening oversluiten

2013-06-06

Een persoonlijke lening oversluiten kan veel geld opleveren wanneer je de lening hebt afgesloten voor een langere periode. Een persoonlijke lening sluit je namelijk voor een vast bedrag, tegen een vaste rente en voor een vaste looptijd. Ondertussen kan de rente die banken voor een persoonlijke lening in rekening brengen, zijn gedaald, waardoor lenen bij een andere bank goedkoper wordt. Het kan ook zijn dat de voorwaarden van de afgesloten persoonlijke lening niet meer optimaal bij je persoonlijke situatie aansluiten. Je inkomen kan veranderd zijn, waardoor je maandelijks meer of minder kunt aflossen.

Persoonlijke lening oversluiten - redenen

Een persoonlijke lening oversluiten doe je omdat je elders een gunstigere rente kunt afspreken of omdat de voorwaarden bij een andere bank beter zijn. Geld besparen is voor veel mensen de belangrijkste reden om hun persoonlijke lening over te sluiten. Daarnaast kan een andere gewenste looptijd een goede reden zijn om je persoonlijke lening over te sluiten. Als je inkomen is gestegen en je maandelijks een hoger bedrag kunt aflossen, kun je een nieuwe persoonlijke lening aangaan voor een kortere looptijd. Hierdoor daalt het totale rentebredrag, zelfs als de rente gelijk zou blijven. De looptijd van de lening wordt immers korter. Als je juist minder opzij kunt leggen om je persoonlijke lening af te lossen, zorgt een langere looptijd voor meer ademruimte.

Persoonlijke lening oversluiten - aanpak

Als je overweegt om je persoonlijke over te sluiten, is het verstandig om eerst bij de huidige bank na te vragen of je een boete moet betalen als je je lening vervroegd aflost. Als je daadwerkelijk een boete dient te betalen, moet berekend worden of de besparing opweegt tegen deze boete. Zo ja, dan kun je daadwerkelijk alles in gang zetten om je lening over te sluiten. Vaak neemt de bank waar je je nieuwe lening afsluit al het werk voor je uit handen. Veel banken kennen namelijk een gratis oversluitservice.

Persoonlijke lening oversluiten - waar?

Uiteraard maak je een zorgvuldige keuze als het gaat om het oversluiten van je persoonlijke lening. Maak eens kennis met Allcredit. Wij zijn een ervaren intermediair, die met alle grote banken samenwerkt en op deze manier de nieuwe lening met de laagste rente en de beste voorwaarden voor je kan selecteren. Je profteert verder van onze gratis oversluitservice en betaalt géén advies- en afsluitkosten. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een advies op maat!

Persoonlijke lening oversluiten naar doorlopend krediet

Wil je een lening met meer flexibiliteit? Dan kun je overwegen om je persoonlijke lening over te sluiten naar een doorlopend krediet. Lees hier alles over de kenmerken en voordelen van een doorlopend krediet.