let-op-geld-lenen-kost-geld

Uitleg persoonlijke lening

2022-10-13

Als je geld wilt lenen, dan kun je kiezen voor een persoonlijke lening. Dat is een geldlening waarbij je eenmalig en in één keer kunt beschikken over het gewenste bedrag. De kenmerken van deze lening zijn:

v Het leenbedrag wordt in één keer op je rekening gestort
v Je betaalt elke maand een vast bedrag voor rente en aflossing
v Het rentepercentage van de lening staat vast
v De looptijd van de lening staat van tevoren vast

De persoonlijke lening past bij je als je graag voor zekerheid gaat. Het rentepercentage van deze lening staat van tevoren vast. Doordat je met je geldverstrekker afspreekt wanneer het geleende geld moet zijn terug betaald, weet je exact hoe lang de lening loopt en wanneer je de lening afbetaald hebt.

Voor- en nadelen

Voor een persoonlijke lening kies je als je wilt weten waar je financieel aan toe bent. Deze lening sluit je doorgaans vaak af voor eenmalige, grote uitgaven, zoals een auto of een verbouwing. Bijkomend voordeel is dat de rente van de persoonlijke lening deels kunt aftrekken van de belasting als je deze geldlening gebruikt voor een verbouwing of renovatie van je koophuis. Een nadeel van een persoonlijke lening kan zijn dat je een ‘boete’ betaalt als je de persoonlijke lening tussentijds of eerder wilt aflossen. Dat doen bepaalde geldverstrekkers als ze de gemiste renteinkomsten willen compenseren. Daar staat dus tegenover dat je met deze leenvorm wel altijd weet waar je aan toe bent. Als dat bij je past, dan is de persoonlijke lening jouw keuze!

Heb je behoefte aan meer informatie over geld lenen of wil je advies? Neem dan nu contact met ons op. We helpen je graag verder!