let-op-geld-lenen-kost-geld

Negatief saldo op credit card honderden euro's duurder dan lening

2012-02-27

Mensen met een negatief saldo op hun creditcard kunnen honderden euro’s per jaar besparen door een andere leenvorm te kiezen. Lenen via een doorlopend krediet is veel voordeliger, blijkt uit een analyse van Independer.nl.

Als ABN AMRO-klanten bijvoorbeeld 5.000 euro hebben opgenomen met hun creditcard, betalen zij 18%* rente. Dat is drie keer zoveel als voor een doorlopend krediet voor datzelfde bedrag. De goedkoopste kost op Independer.nl slechts 6% rente. ABN AMRO-klanten betalen in zo’n geval 600 euro te veel.

Ook bij een lager bedrag is een doorlopend krediet veel voordeliger dan een negatief saldo op een creditcard. 2.500 euro lenen via een creditcard kost minimaal 13,9%* (Rabobank) en maximaal 19,5%* (ABN AMRO). Een doorlopend krediet van 2.500 euro is al mogelijk vanaf 9,9%. ABN AMRO-klanten kunnen daarmee 240 euro per jaar besparen.

Roodstaan op een betaalrekening is voordeliger dan een negatief saldo op een creditcard. Maar nog steeds is een doorlopend krediet goedkoper. Op een lening van 2.500 euro kan dat wel 100 euro per jaar schelen.

Bron: independer.nl