let-op-geld-lenen-kost-geld
 • Kenmerken
 • Kosten
 • Voorwaarden
 • Hoe werkt het

Wat is een Restschuldfinanciering?

Heeft u een verlies bij de verkoop van uw woning? Dan is een restschuldfinanciering mogelijk geschikt voor u. Het is een vorm van een persoonlijke lening met een minimale looptijd van 121 maanden en een maximale looptijd van 180 maanden. De rente staat gedurende de hele looptijd vast. De rente is fiscaal aftrekbaar.

Wanneer moet het doorlopend krediet  zijn terugbetaald?

U moet de lening terugbetaald hebben voor u 74 jaar bent.

Hoeveel kunt u lenen?

U kunt minimaal € 15.000 en maximaal € 50.000 lenen. De hoogte van het bedrag voor de restschuldfinanciering is afhankelijk van uw inkomen, uw lasten en uw persoonlijke situatie.

Hoelang betaalt u terug?

U betaalt minimaal de lening in minimaal 121 maanden en maximaal in 180 maanden terug  

Na overlijden

Er is geen dekking tegen het risico van overlijden.

Rente

De rente staat vast gedurende de looptijd en verandert dus niet. U weet vooraf precies wat de looptijd van de lening is en wanneer u de lening heeft terugbetaald. Zie ook het overzicht van de rentepercentages.

Hoe betaalt u terug?

Voor uitbetaling van uw lening en voor de incasso van de maandelijks verschuldigde termijnbedragen is een betaalrekening bij een Nederlandse bankinstelling verplicht. U betaalt elke maand een vast bedrag via automatische incasso. Dit bedrag bestaat voor een deel uit rente en voor een deel uit terugbetaling(aflossing). Opnames zijn niet mogelijk.

Zijn er kosten aan verbonden als u meer terugbetaalt?

Mocht u de restschuldfinanciering eerder willen afbetalen dan zijn daar kosten aan verbonden:

- 1% indien de termijn tussen vervroegde aflossing en het overeengekomen einde van de overeenkomst meer bedraagt dan één jaar.

- 0.5% indien die termijn niet meer bedraagt dan één jaar

 

Europese standaardinformatie over consumentenkrediet

Voor dit product is Europese standaardinformatie over Consumentenkrediet beschikbaar. Als u een offerte aanvraagt krijgt u deze informatie gericht op u persoonlijk. Bekijk hier een voorbeeld.

Algemene voorwaarden

Bekijk hier de algemene voorwaarden restschuldfinanciering.

Bureau Krediet Registratie

Geldverstrekkers zijn aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel, in het kort 'BKR'. Wanneer u een leningaanvraag doet  zal de geldverstrekker het BKR raadplegen. Mocht de aanvraag op basis van deze gegevens niet worden geaccepteerd dan wordt u hierover bericht. Na het afsluiten van de kredietovereenkomst wordt de lening aangemeld bij Bureau Krediet Registratie. Als u meer dan 90 dagen achterloopt met betalen, meldt de geldverstrekker dit aan het BKR.

Hoe ziet een overeenkomst van restschuldfinanciering eruit?

Bent u benieuwd hoe een overeenkomst eruit ziet? Bekijk hier een voorbeeld.

Is de rente aftrekbaar?

de rente gebruikt voor een restschuldfinanciering is maximaal 15 jaar fiscaal aftrekbaar.

Acceptatievoorwaarden

AllCredit werkt samen met een aantal banken om leningen te verstrekken. Elke bank hanteert  zijn eigen acceptatienormen en voorwaarden. Om een restschuldfinanciering  aan te vragen dient u in ieder geval aan onderstaande voorwaarden te voldoen.

 • Uw leeftijd is maximaal 64 jaar
 • U bent in loondienst (vast of tijdelijk dienstverband)
 • U heeft inkomen uit een WAO/WIA uitkering
 • U heeft inkomen uit (Pre)Pensioen of ANW uitkering
 • Inkomen minimaal € 1.500,- netto per maand
 • Geen BKR codering

Geld Lening voor een VOF, Eenmanszaak, BV

 • U bent 25 jaar of ouder
 • Tenminste 3 jaar zelfstandig
 • Positief eigen vermogen
 • Onderneming maakt winst
 • U bent in het bezit van een eigen woning
 • Geen BKR codering

U vraagt online uw restschuldfinanciering aan.

U vult online het aanvraagformulier in om uw restschuldfinanciering aan te vragen. U kunt hierbij tevens aangeven of u bestaande leningen wenst over te sluiten.

Bevestiging van uw lening aanvraag.

U wordt binnen 24 uur gebeld om uw lening aanvraag te bevestigen en eventueel aanvullende benodigde gegevens worden met u doorgenomen.

U ontvangt een vrijblijvende offerte.

Na ontvangst van uw leningaanvraag wordt uw aanvraag vrijblijvend ingediend bij de banken. Daarna wordt er contact met u opgenomen om uw wensen en mogelijkheden door te nemen en ontvangt u van ons een passend en gratis advies waarna wij uw de leenofferte per mail of per post toesturen.

Stuur de getekende offerte terug.

Indien u de aanvraag voor uw lening definitief wenst te maken, stuurt u de getekende offerte retour, samen met de  gevraagde documenten.

De kredietverstrekker beoordeelt uw aanvraag.

Aan de hand van uw aanvraag en de ingestuurde documenten beoordeelt de kredietverstrekker uw leningaanvraag nogmaals op basis van de door u ingestuurde bescheiden.

Het geld wordt naar u overgemaakt.

Op het moment dat de aanvraag voor uw lening definitief akkoord is bevonden dan wordt het geld naar de notaris overgemaakt.